Munitie

Wat betreft kogeltjes, ook wel pellets genoemd, is ook de keuze enorm. De meest voorkomende kalibers (maat) zijn 4.4mm, 4.5mm en 5.5mm. Er zijn zelfs nog kalibers verkrijgbaar zoals 4.51mm, 4.52mmm etc. Deze worden vooral door sport schutters gebruikt, en zijn ook een stuk duurder in aanschaf. Afgezien van het kaliber heb je ook nog een ruime keuze in het type pellet, en de fabrikanten. Hier een overzicht van de bekendste/meest gebruikte pellets :De meest gebruikte pellet is de standaard diabolo, ook wel platkop genoemd. Deze zijn ook weer in 2 variaties te krijgen, namelijk met een geribbelde rok, en met een gladde rok.
  

Een van de varianten van de diabolo is de rondkop, deze pelltes hebben een bolle kop.
  

Nog een variant van de diabolo is de puntkop, deze pellets hebben een spitse kop.
  

Nog een variant van de diabolo is de hollowpoint, de pellets hebben een kuiltje in de kop.
  

Een speciale variant op de rondkop pellets is Raptor PBA, welke is ontwikkeld om bij krachtige buksen nog meer snelheid te kunnen halen.

Een speciale variant van zowel de spitskop, als de hollowpoint is de pointed hollowpoint.

Advies

Eigenlijk is een advies heel moeilijk te geven. Elke schutter heeft z'n eigen voorkeur voor merk en type pellet. Wel zijn er bepaalde types beter geschikt voor bijvoorbeeld lange afstandsschieten. Voor de recreatieve schutter die iets minder eisen stelt is natuurlijk de prijs ook van belang. Dus het beste wat je kunt doen is zelf testen. Elk luchtwapen reageert anders, elke schutter is anders. Je kunt je natuurlijk suf kopen aan diverse merken en types, of je probeert eens diverse pellets uit van medeschutters.